Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ciki a márka jelzés?

Nemrégiben azt kutatták Amerikában, hogy milyen viszony van a márkák és az azokat viselő emberek között. Eddig is sejtettük, hogy minnél nagyobb és feltünőbb egy márkajelzés, annál cikibb a viselője - ezt most szerencsére a vizsgálat is megerősítette! A kutatók négy csoportra osztották az embereket asszerint, hogy mennyire fontosak számukra a márkák. Íme az eredmények:

Arisztokraták: Olyan gazdag fogyasztók, akik nem akarják reklámozni, hogy mennyire sok pénzük van, ezért a márkás, ám minnél kisseb jelzésű, csak a szintén arisztokraták által felismerhető dizájnerdarabokat vásárolják.

Újgazdagok: Azok a jómódú fogyasztók, akiknek igényük van arra, hogy náluk szegényebbek előtt fitogtatják a státuszukat (rangjukat), ezért feltűnő márkajelzéssel ellátott darabokat vásárolnak.

Pozőrök: Nem éppen tehetős réteg, akik annak akarnak tűnni, de nem engedhetik meg maguknak a drága holmikat, ezért hamisítványokat vásárolnak hogy utánozzák a gazdagokat.

Nép: Ide tartoznak azok a vásárlók, akik nincsenek eleresztve anyagilag, és nem is foglalkoztatják őket a márkajelzések.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Utolsó képArchívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 38043
Hónap: 88
Nap: 7